Mat & Dryck

Dagens Lunch

Vid gågatan i Trollhättan ligger Restaurang Bacchus.
På våning 2 hittar ni vår trevliga lunchrestaurang.
Menyn hittar du här.
Dagens Lunch

Här erbjuds varje vardag 3 smarriga rätter samt 3 salladsalternativ. Givetvis tillhandahåller vi takeawaymöjligheter.

Vill ni prova på något lättsamt så finns även möjligheten att ta med ”Dagens Enkla,” en färdig takeawayrätt till ett förmånligt pris.

Varmt välkomna till oss i Folkets Hus Kulturhuset.

Öppettider
Måndag-fredag 11:30-14:00

Priser
Dagens Lunch/Takeaway 123:-
Dagens Sallad/Takeaway 123:-
Dagens Enkla (Endast Takeaway) 75:-

Seniorerbjudande
Måndag-fredag 12:45-14:00
Dagens Lunch/Takeaway 111:-


Kontakta oss
Kökschef
Sören Pedersen
Tel. 0520 – 42 25 21
restaurang@trollhattan.fh.se


Matsedel vecka 13

tisdag 25/3

Vegetarisk: Krämig blomkålsgryta med kikärtor och ris.
-Knaperstekt fläsk med raggmunk, bruna bönor, löksås och rårörda lingon.
-Lättrimmad ugnskokt torskfilé med äggsås och gröna ärtor.
-Veckans sallad: Tonfisk/ räkor/ marinerad oumph.
-Dagens enkla: Currygryta med kyckling och ris.

onsdag 26/3

Vegetarisk: Zucchinischnitzel med husets rotmos.
-Rimmad fläsklägg med husets rotmos.
-Ostpanerad fiskfilé med tomatsky samt pilaffris med lök och buljong.
-Veckans sallad: Tonfisk/ räkor/ marinerad oumph.
-Dagens enkla: Gulaschsoppa med ostsmörgås.

torsdag 27/3

Vegetarisk: Gulaschsoppa med pannkaksbuffé, sylt och vispad grädde.
-Husets ärtsoppa med pannkaksbuffé, sylt och vispad grädde.
-Ugnsbakad laxfilé serveras med basilika och dillsky samt potatis och palsternackspuré.
-Veckans sallad: Tonfisk/ räkor/ marinerad oumph.
-Dagens enkla: Pasta med skinka och broccoli.

fredag 28/3

Vegetarisk: Husets hamburgare med glaserade rödlök, dressing och pommes.
- Husets hamburgare med glaserade rödlök, dressing och pommes.
-Smörstekt fiskfilé med Dansk remouladsås och kokt potatis.
-Vaniljglass med Veronikas kolasås.
-Veckans sallad: Tonfisk/ räkor/ marinerad oumph.
-Dagens enkla: Tacogratäng med vitlökssås.

Matsedel vecka 14

måndag 31/3

Vegetarisk: Ostgratinerad falukorv med lök, tomat och husets potatismos.
-Ostgratinerad falukorv med lök, tomat och husets potatismos.
-Spenatfylld cannelloni med grillad kycklingfilé samt chili- & basilikasås.
-Veckans sallad: Oliver, fetaost, rödlök/ grillad kycklingfilé/ parmaskinka.
-Dagens enkla: Stekt kyckling i sötsur sås serveras med ris.

tisdag 1/4

Vegetarisk: Stekt vegobiff med kryddsmör, brynt zucchini samt potatis och selleripuré.
-Knaperstekt fläsk med raggmunk, bruna bönor, löksås och rårörda lingon.
- Ugnsbakad torskfilé med kryddsmör, brynt zucchini samt potatis och selleripuré.
-Veckans sallad: Oliver, fetaost, rödlök/ grillad kycklingfilé/ parmaskinka.
-Dagens enkla: Lasangette med bechamelsås.

onsdag 2/4

Vegetarisk: Kålpudding med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis.
-Sirapglaserade kåldolmar med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis.
-Brynt rimmad torskrygg med romanescopuré, smörslungad dillpotatis och musselsky.
-Veckans sallad: Oliver, fetaost, rödlök/ grillad kycklingfilé/ parmaskinka.
-Dagens enkla: Tomatsoppa med pasta, rök skinka och minibaguette.

torsdag 3/4

Vegetarisk: Italiensk bondsoppa med hembakat bröd.
-Sörens västkustsoppa med aioli och hembakat bröd, pannkakor, sylt och vispad grädde.
-Oxbringa med pepparrotssås och potatispuré med persilja.
-Veckans sallad: Oliver, fetaost, rödlök/ grillad kycklingfilé/ parmaskinka.
-Dagens enkla: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor.

fredag 4/4

Vegetarisk: Lågtempererad oumph med BBQ-sås och pommes frites.
-Nattbakad kalvhögrev med BBQ-sås grönsaker och pommes frites.
-Pasta Alfredo med svamp och rökt sidfläsk.
-Chokladkaka med vispad grädde.
-Veckans sallad: Oliver, fetaost, rödlök/ grillad kycklingfilé/ parmaskinka.
-Dagens enkla: Fiskburgare med dressing, grönsaker och potatismos.

Matsedel vecka 15

måndag 7/4

Vegetarisk: Biff bourgogne på quorn, smålök, champinjoner, rökt anamma och husets potatismos.
- Biff bourgogne med smålök, champinjoner, sidfläsk och husets potatismos.
-Brynt senapskyckling serveras med matvetesallad, bacon och gräslök.
-Veckans sallad: Chilikyckling/ marinerad fetaost/ tofu.
-Dagens enkla: Korv stroganoff med ris.

tisdag 8/4

STÄNGT ABONNERAD

onsdag 9/4

STÄNGT ABONNERAD

torsdag 10/4

Vegetarisk: Antons goda svampsoppa med hembakat bröd.
-Gulaschsoppa med gräddfil samt pannkaksbuffé, sylt och grädde.
-Ugnsbakad laxfilé med paprikasky serveras med zucchini, ris och löksauté.
-Veckans sallad: Chilikyckling/ marinerad fetaost/ tofu.
-Dagens enkla: Köttbullar med gräddsås och kokt potatis.

fredag 11/4

Vegetarisk: Dubbelpanerad selleribiff med Mios bea, haricots verts och pommesfrites.
-Fläsknoisette med Mios bea, haricots verts och pommesfrites.
-Pasta rigatoni med cocktailtomat, basilika, mozzarella och strimlad biff.
Veronikas Silviakaka.
-Veckans sallad: Chilikyckling/ marinerad fetaost/ tofu.
-Dagens enkla: Chili con carne med ris.

Matsedel vecka 16

måndag 14/4

Vegetarisk: Vegobiff med stekt lök, persiljesmör, rårörda lingon och pepparstekt potatis.
-Pannbiff med stekt lök, persiljesmör, rårörda lingon och pepparstekt potatis.
-Mios Pad thai med ingefära, vitlök, strimlad vitkål och fläskfilé.
-Veckans sallad: Räkor/ ost och skinka/ rökt anammaröra.
-Dagens enkla: Kycklinggryta med sting och ris.

tisdag 15/4

Vegetarisk: Morotsbiffar med bakade rödbetor och husets potatispuré.
-Knaperstekt fläsk med raggmunk, bruna bönor, löksås och rårörda lingon.
-Paprikabrynt kummelfilé med skagensås servers med ljummen bulgursallad.
-Veckans sallad: Räkor/ ost och skinka/ rökt anammaröra.
-Dagens enkla: Sprödbakad fiskfilé med kall sås och kokt potatis.

onsdag 16/4

Vegetarisk: Vego Wallenbergare med brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och husets potatispuré.
-Wallenbergare med brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och husets potatispuré.
-Bakad fiskfilé med musselsky, juliennegrönsaker och kokt potatis.
-Veckans sallad: Räkor/ ost och skinka/ rökt anammaröra.
-Dagens enkla: Spaghetti Bolognaise med riven ost.

torsdag 17/4

Vegetarisk: Färsk timjanbakade rotsaker serveras med fetaostkräm, oumph smaksatt med vitlök.
-Helstekt lammstek med persilja och vitlök samt rosmarinstekt potatis.
-Halstrad gravad lax med seanapstuvad potatis och syltade sparris
Veckans sallad: Räkor/ ost och skinka/ rökt anammaröra.
Dagens Enkla (Endast take a way):Pannkakor med sylt och grädde

fredag 18/4

Långfredag stängt